torstai 13. heinäkuuta 2017

Velhon Morsian 4



Hinta: 6.90e
Tekijä: Kore Yamazaki
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 13+
Genre: Fantasia
Osa: 4/7+

Kuvaus: "Chise on saapunut lohikäärmeiden maahan valmistakseen itselleen velhonsauvan. Samalla hän saa kuulla Lindeliltä tämän ja Eliaksen kohtaamisesta. Asioista, joita Elias itse ei koskaan puhu..."


Velhon Morsiamen uusimman osan kaunis kansi herättää heti huomion, ja se kuvastaakin hyvin Suomen kesää. Ja sattumalta tämä osa liittyy aika paljonkin Suomeen!

Sarjan neljäs osa etenee vauhdikkaasti, jatkaen Lindelin tarinaa kuinka tämä tapasi Eliaksen. Tapahtumat todennäköisesti sijoittuvat Suomeen, vaikkei sitä suoraan sanotakaan. Tämän voi esimerkiksi huomata Lindelin saamelaisesta asusta, sekä Eliaksen nimestä, joka on suomalainen. Luulisi että Lindelin nimen pitäisi olla Lindell, sillä se on melko yleinen pohjoismaalainen nimi. Voi olla, että Lindelin nimessä on tapahtunut käännösvirhe, sillä japaniksi ei voi kirjoittaa L-kirjainta erikseen.

Alusta löytyy myös kohtaus, jossa Lindel ottaa Eliaksen huostaansa. Se muistuttaa hämmästyttävän paljon ensimmäisen osan kohtausta, jossa Elias ottaa Chisen luoksensa. On tavallaan jopa ihastuttavaa huomata kuinka Elias ja Chise jakavat samankaltaisen menneisyyden.





Edellisessä, eli kolmannessa osassa Chise palasi Islantiin. Nyt Chise saa vihdoin valmiiksi ihastuttavan taikasauvansa. Chise kuitenkin ikävöi Eliasta matkalla, ja päinvastoin. Molemmat haluavat jutella toisilleen, ja lopulta saavatkin jutella vesipeilin avulla.




Tämä osa avaa Eliaksen menneisyyttä, ja samalla yhdistää Chiseä ja Eliasta lähemmäksi. On hauskaa seurata kuinka parin tunteet muuttuvat ja kasvavat sarjan edetessä. Mielestäni Velhon Morsian eroaakin juuri tässä monista muista shoujo-mangoista; mangan alussa Chise ja Elias eivät välitäneet toisistaan muuten kuin hyötyä hakien, mutta mangan edetessä heidän tunteensa muuttuvat ja he alkavat välittää toisistaan. Useimmissa mangoissa muutokset tapahtuvat liian nopeasti, mutta Velhon Morsiamessa muutokset eivät tapahdu liian nopeasti, vaan ajan kuluessa, joka tekee siitä aidomman oloista ja natittavampaa.


Tämäkin Velhon Morsiamen painos on ensiluokkainen, värisivutkin ovat tallella! Vaikka Yamazakin piirustustyyli on aina ollut kaunista katseltavaa, tässä osassa varsinkin Suomen luonnon maisemat ovat henkeäsalpaavia. Ei voi muuta kuin ihastella piirtäjän kaunista jälkeä.

P.S. tavataan torilla

- Patricia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti