maanantai 30. toukokuuta 2016

Tokyo Ghoul, 1

Tokyo Ghoul 1


Hinta: 3,90e (norm. 6,90e)
Tekijä: Sui Ishida
Suomentaja: Suvi Mäkelä
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 15+
Genre: Kauhu

Kuvaus: "Ghoulit elävät keskuudessamme. 
Niitä ei erota ihmisestä. Ne metsästävät meitä.
 Ujo lukutoukka Ken Kaneki pääsee treffeille
 kauniin Rizen kanssa, mutta tytöllä on 
mielessä muutakin kuin vain kirjallisuudesta 
keskusteleminen. Varjoissa väijyvät verenhimoiset 
Ghoulit tarkkailevat heitä molempia..."

Spoilerivaroitus! 
Arvostelu sisältää kohtia juonesta!

Pidin todella paljon Tokyo Ghoulin salaperäisyydestä,
aluksi normaalilta vaikuttavat paikat ja henkilöt saavat uusia merkityksiä. Alussa päähenkilö Kaneki on kahvilassa ystävänsä Hiden kanssa. He vitsailevat uutisissa esiintyneistä ghouleista, 
Kanekin aavistamatta mitä vielä joutuu kokemaan.
    Mangassa Kanekilla on dilemma, syödäkö lihaa ja elää, vai menettää järkensä ja kuolla. Tokyo Ghoulissa syvennytään ghoulien elämään, he syntyivät "verenhimoisiksi pedoiksi" haluamatta sitä. ghoulit elävät paljastumisen pelossa ja toisia sekopäisiä ghouleja pelätessä. 
    Mielestäni mangassa mainitut novellit ja romaanit ("Kafkan tunnettu novelli" ja "mustan vuohen jälkeläinen") ovat hyvin keksitty ja sovitettu tarinaan. Ne kuvaavat Kanekin elämää, joka muuttuu koko ajan synkemmäksi. Mitenköhän sarja mahtaa jatkua?
 
Suosittelen Tokyo Ghoulia tragedian ja kauhun ystäville! 

Arvosana: 9 ½


-Patricia


5 kommenttia:

 1. Minäkin pidin Tokyo Ghoulista :)

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut koko Tokyo ghoulin englanniksi netistä, sekä Tokyo ghoul:RE:tä (TG:n jatko-osa) sitä mukaan kun on ilmestynyt.
  Ja voin sanoa että tämä sarja on aivan laittoman mahtava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että täällä on muitakin TG faneja!

   Itse omistan TG:n englanniksi (ja pari RE:tä), on muuten mahtava! Pidän itse enemmän englannin kielisestä, mutta on se suomeksikin upea. TG:REssä en pidä siitä että (spoilaus!) Sasaki on CCG:ssä, mutta on hauskaa seurata sarjaa toisesta näkökulmasta.
   Muutamat omista kavereistani eivät suostuneet lukemaan TG:tä englanniksi, vaikka olisin kirjat lainannut. Olen siis iloinen, että saatiin TG suomeksikin, niin nekin jotka eivät englantia (tai japania) osaa, voivat sitä lukea! Toivottavasti myös RE tulee myös suomeksi :)

   -Patricia

   Poista
  2. Joo, itseänikin hiersi aluksi sasakin CCG:ssä oleminen (itseasiassa meinasin jättää koko sarjan lukematta tämän takia D: ) Mutta sitämukaan kun RE:tä on lukenut lisää, sekä asioita on selvennyt, tykkään tästä asetelmasta vain enemmän ja enemmän. En tiedä kuinka pitkällä itse olet RE:ssä, joten en puhu sarjan tapahtumista sen enempää, mutta viime chapteri oli kyllä aika silmiä aukaiseva.

   Poista
 3. Franz Kafka (1883–1924) oli ihan oikea kirjailija, jonka varmasti tunnetuin teos on "Muodonmuutos", jossa päähenkilö muuttuu "suunnattomaksi syöpäläiseksi" , jonka Ishida on kuvannut hyönteisenä. Kirjallisuuden opiskelijana arvostin suuresti tätä kirjallisuuden sisällyttämistä osaksi kerrontaa, sillä syöpäläisessä ja Kanekissa on paljon samaa. Todella tasokas ja kiinnostava sarjan avaus.

  VastaaPoista