keskiviikko 24. elokuuta 2016

Tähdet laitumen yllä

Tähdet laitumen yllä

Hinta: 6,20e
Tekijä: Yu Tomofuji
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Sangatsu manga
Genre: huumori/romantiikka
Osia: 1

Kuvaus: "Nuori mallipoika Tokiosta päätyy apulaiseksi syrjäiselle maatilalle, lumikenttien keskelle.
Työtä tahdittavat kiukkuinen Rudolf-poni ja muut eläimet sekä nuori mutta vaativa kouluttaja. Voiko suurkaupungin kasvatille löytyä tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus talvisen Hokkaidon perukoilta?"

Tarinassa päähenkilö Sosuke Mozu saa potkut mallinurastaan ja joutuu töihin maatilalle. Töitä on paljon, eikä niistä pääse eroon helposti. Laiska Sosuke tietenkin järkyttyy maatilan töistä ja hän alkaa jopa suunnitella karkaamista (karkaamista ei kuitenkaan tapahdu, onneksi). Töiden lisäksi Sosuke alkaa tutustua paremmin omiin heikkouksiinsa ja myös muihin ihmisiin. Varsinkin Sosuken ja tämän kouluttaja Yukiton välit alkavat lämmetä. Varsinaista rakkautta ei synny, mutta punastelua on paljon, eikä romanttisilta (vahinko) kohtauksilta voida välttyä.
Myös tarinan hahmoasetelma toimii mahtavasti. Nirson Sosuken valituksia on kiva seurata, kun Yukito käskee Sosukea töihin. Lisää kommelluksia tuo myös vihainen Rudolf-poni.

Tähdet laitumen yllä-manga tarjoaa laadukasta rakkauskomediaa (ja paljon eläimiä..Varsinkin hevosia!). Manga ei eroa muista mangoista erityisemmin, mutta laadukkaan huumorin ansiosta mangaa on kiva lukea loppuun saakka.  Mangan lopussa on myös toinen tarina (Minä, sinä ja pyörivä maailma). Tarinalle on kuitenkin varattu vain yksi luku joten tarinan kulku on nopeaa. Valitettavasti juuri tämän takia kyseinen tarina jää hieman laihaksi.
Tomofujin jälki on kaunista ja selkeää, eikä mitään moitittavaa löydy. Suomennoksessa on pientä tökköilyä, mutta se ei haittaa lukemista.

Tomofujilta on myös tullut Wolfull Moon-manga, joka on julkaistu Suomessa 2013.

Suosittelen mangaa kaikille jotka pitävät huumorista mutta samalla myös pienestä romantiikasta.

Arvosana: 8 1/2

-Satsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti