perjantai 9. kesäkuuta 2017

Ace - Musta Vaeltaja 2

Veikö kissa kielen?


Hinta: 6,20e
Tekijä: Kyoukorin
Suomentaja: Suvi Mäkelä
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: Kaikenikäisille
Genre: eläimet, seikkailu
Osa: 2/4

Kuvaus: "Ace-kissa on kovapintainen katujen kasvatti, joka vaeltaa pitkin maita ja mantuja, seikkailusta toiseen. Matkoillaan se kohtaa kaikenlaista väkeä, sekä lajitovereitaan että ihmisiä... Tällä kertaa vastaan tulee Gin, joka sanoo näkevänsä toisten kohtalot! Entä kuka on salaperäinen Julia, joka muistuttaa erehdyttävästi Acea?"

Manga koostuu edellisen osan tavoin Acen "seikkailuista", mutta tällä kertaa juonta ollaan saatu upotettua enemmän. Katujen kasvatti Ace jatkaa vaellustaan. Samalla hän etsii jotain, joka on vielä mysteeri lukijalle. Ihan tässä osassa etsinnät eivät tuota tulosta, mutta seikkailuihin törmätään aina. Nyt seikkailut ovat myös juonellisesti kiinni toisissaan. Mangassa nähdäänkin uusien kissojen lisäki vanhoja tuttavia. Kunnon jännitystä manga ei kuitenkaan tarjoa, mutta se sopii varsin hyvin kevyeksi luettavaksi.

Ace on voittamaton - aina.

Viime pokkarissa käsiteltiin niin luottamusta kuin ystävyyttä. Tällä kerralla mukana on myös kohtalo. Kohtalo pelottaa muita kissoja, mutta Ace kuitenkin opettaa viisauksillaan olemaan pelkäämättä tulevaisuutta. Sarja on tarinoissaan onnistunut kiteyttämään hyvin elämänviisauksia, ja ne saavat aikaan tarinoihin opettavaisen puolen.

Hyvin sanottu, Ace.


Jälki ja laatu on aika samanlaista kuin ensinmäisessä osassa. Painolaatu on hiukan kuitenkin parantunut - varsinkin Acessa. Nyt uljas sankarimme ilmeet pääevät paremmin esille, sillä painomusteen vahvuus ei ole enää vaihtelevaa - Hurraa! Pidin myös kannesta todella kovasti, sillä se on edellistä kantta paljon söpömpi.

Jos kevyt kissa-sarja taisteluiden kera kiinnostaa, on aika tutustua sarjaan. Juonen aineksia on alettu keräämään jonkin verran, että tulevaa (kissa)seikkailua voi vain odottaa.

-Satsu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti