keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Pahispomo ja kissat



Hinta: 4,90e
Tekijä: Bomarn
Suomentaja: Punainen Jättiläinen
Ikäsuositus: Kaikenikäisille
Genre: Huumori
Osa: 1/1



Kuvaus: "GANGSTEREITA JA KISSOJA! Oletko miettinyt, miksi elokuvissa pahisten pomolla on usein kissa lemmikkinä? Rikollisjärjestön johtaja, salaperäinen Pomo, on alamaailman huipulla. Hän hallitsee kovin ottein ja käskyttää alaisiaan mielensä mukaan. Silti on olemassa pieni joukko, joka ei korvaansa lotkauta Pomon määräyksille..."



Vaikka suurin osa Pahispomon alaisista luultavasti ajattelee pomonsa olevan sydämetön rikollinen, on Pahispomolla kuitenkin sydämessään heikko kohta ihanille karvapalleroille, kissoille. Ja vaikka Pahispomon luulisi olevan toisesta maailmasta, hänkin kohtaa samoja ongelmia kissojen hoidossa kuin muutkin kissanomistajat.


Pahispomo osti kissoilleen hienon pikkutalon, mutta kissoja kiinnostaa enemmän laatikko kuin talo. Varmasti tuttu tilanne monille kissojen omistajille.

Pahispomo-mangassa ei liiemmin löydy juonta, vaan se on kokoelma strippejä. Eikä mielestäni tällaiseen mangaan mitään syvempää juonta tarvitsekaan; vähäisen tekstin ansiosta ei tarvitse muistaa mitään nimiä tai tekniikoita, vaan voi keskittyä ihaniin ja söpöihin kissoihin. Mangassa ei oikein ole muuta tekstiä kuin pomon naurahdukset. Tosin välillä niitä tuntuu olevan vähän liikaakin.



Mangassa on aavistuksen tummempi tyyli kuin useimmissa mangoissa, ja hahmot ovat aidomman oloisia kuin useimmissa mangoissa. Tämä istuuu mangaan täydellisesti. Mielestäni mangaan sopii todella hyvin se, ettei päähenkilönä ole viaton perus shoujo-tyttö vaan kokenut alamaailman rikollinen. Tämän ansiosta söpö kissamanga myös erottuu omalla tyylillään muista kissamangoista.

-Patricia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti