sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Susilapset, 1

Susilapset, 1


Hinta: 6,20e
Alkuteos: Mamoru Hosoda
Manga: Yu
Hahmosuunnittelu: Yoshiyuki sadamoto
Suomentaja: Suvi Mäkelä
Kustantaja: Sangatsu manga
Ikäsuositus: 11+
Genre: Draama/huumori

Kuvaus: "Yliopistossa opiskeleva Hana rakastuu luennolla kohtaamaansa nuorukaiseen. Häntä ei pelota se, että rakastettu paljastuu ihmissudeksi! Pari aloittaa yhteisen elämän ja pian Hana odottaa jo toista lastaan. Mutta kohtalo on arvaamaton, ja äkillinen tragedia muuttaa kaiken..."




Susilapset manga kertoo nuoresta Hana-nimisestä (suom. Kukka) naisesta, joka tapaa luennolla
miehen, johon ihastuu. Miehellä ei ole kirjaa luennolle, joten Hana lainaa miehelle kirjaa, ja näin tutustuu mieheen paremmin. Lopulta Hana rakastuu mieheen vaikka tämä paljastuu ihmissudeksi. Hana ja ihmissusi saavat lopulta lapsia. Mutta miten Hana pärjää ihmissusilapsiensa kanssa kun lasten isä kuolee onnettomuudessa?
     Susilapset, 1 on  kevyttä lukemista (kenties muuttuu seuraavissa osissa?) ja sitä on mukava seurata vaikkei mitään erittäin jännittävää tapahdukkaan. Tässä osassa selitetään lähinnä taustaa ja kerrotaan hiukan hahmoista, jotka ovat leppoisia mutta eivät erityisen kiinnostavia. Susilapset ovat suloisia veijareita, varsinkin Yuki (suom. Lumi) on terhakas ja reipas (susi)tyttö ja Ame (suom. Sade) taas on hiukan pelokas pikkuveli. Lapset kuitenkin menevät susimuotoon usein vahingossa julkisilla paikoilla ja Hana yrittää parhaansa mukaan säilyttää lasten salaisuutta vaikka välillä se olisikin vaikeaa.
     Vaikka mangassa ruudut ovat aika tyhjiä, on piirustustyyli kuitenkin herttaista. Meno on aika rauhallista ja sopii myös nuoremmille lukijoille. Manga perustuu elokuvaan. En ole nähnyt elokuvaa, mutta tämän osan perusteella haluan nähdä sen :)

-Arvosana: 9+

-Patricia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti