tiistai 25. lokakuuta 2016

Titaanien sota - Levin tarina 1

Titaanien sota - Levin tarina 1

Hinta: 6,20e
Taide: Hikaru Suruga
Tarina: Gun Snark (NITRO PLUS)
Titaanien sodan luoja: Hajime Isayama
Yhteistyössä: Attack on titan production committee
Suomentaja: Kim Sariola
Ikäsuositus: 15+
Genre: Dystopia/Toiminta
Osa: 1/2

Kuvaus: "Varas vastaan valiosotilas
Nuori tiedustelujoukkojen sotilas Erwin Smith joutuu kohtaamaan ihmisiä syövien jättiläisten ohessa uudenlaisia petoja, kun hän tutustuu pääkaupungin jätteistä taistelevien ihmisten maanalaiseen elämään. Siellä hallitsevat Levin kaltaiset älykkäät ja armottomat rikolliset. Kumpi osoittautuukaan vahvemmaksi, kun nämä kaksi kohtaavat?"

 Levin tarina kertoo siitä kuinka Levistä ja hänen kavereista tuli osa tiedostelujoukkoja karusta menneisyydestä huolimatta. Manga tuo myös yllättäviä asioita esille. Esimerkiksi se, että Levi liittyy tiedostelujoukkoihin vain kostomielen takia yllättää. Vaikka teos avaakin enemmän Levin menneisyyttä, itse tarina jää harmillisen toimettomaksi. Titaaneja ei nähdä vielä niinkään paljon kuin normaalisti, vaan tarina keskittyy enemmänkin Levin ja kumppaneiden uuteen elämään. Varsinaista toimintaa alkaa tulla vasta pokkarin lopussa, joten todennäköisesti saamme nauttia titaanien mätkinnästä vasta seuraavassa osassa.

Levin tarina on hyvä lisäys Titaanien sota -faneiden kirjahyllyihin. Vaikka teos ei olekkaan Isayaman käsialaa, se tuskin haittaa faneja. Suguragan selkeä ja siisti jälki tuskin jättää lukijaa kylmäksi. Myöskään suomennoksessa ei ole moitittavaa. Harmiksi jää vaan hiukan tyhjä tarina sekä pieni toiminnan puute. Pettyä ei siltikään kannata, sillä nämä tulevat varmasti seuraavassa osassa. Kelpo manga niille jotka rakastavat Titaanien sota -sarjaa sekä varsinkin Leviä.

Arvosana: 7 1/2

-Satsu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti