torstai 2. maaliskuuta 2017

Velhon Morsian 2


Maaginen manga jatkuu



Hinta: 6,90e
Tekijä: Kore Yamazaki
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Punainen Jättiläinen
Ikäsuositus: 13+
Genre: Fantasia
Osa: 2/5+



"Velhon oppilaaksi myyty Chise joutuu tositoimiin; Pienen kylän asukkaita, niin ihmisiä kuin kissoja, uhkaava "sielun sakka" on hävitettävä. Mutta vaarallinen aines kiinnostaa muitakin... Lisäksi Elias-velho salaa monia asioita suojatiltaan."


Velhon Morsian on manga kovia kokeneesta Chise-tytöstä, joka päätyy velhon oppilaaksi ja morsiameksi. Chiselle taikuus ja magia ovat uutta vaikka hän onkin alusta alkaen taitava molemmissa. Pikkuhiljaa Chise opiskelee niitä niin teoriassa kuin käytännössä ja tutustuu yliluonnolliseen maailmaan johon hän kuuluu nykyään.

Sarja jatkuu jännittävästi tuoden yllätyksiä toisensa jälkeen; Chise salaa asioita Elias-velholta ja niin salaa Eliaskin Chiseltä. Muutama näistä salaisuuksista särkyy. Chise saa muun muassa tietää syyn siihen miksi on niin taitava vaikka onkin aloittelija; Chise on Sleigh Beggy ja he tuottavat jatkuvasti magiaa, mutta heidän elimensä eivät kestä moista. Sleigh Beggyt kuolevatkin yleensä nuorena ja yllättäen. Eliaksellä on tähän muutama suunnitelma, eikä hän anna Chisen kuolla.

Kun salaisuuksia on muutama vähemmän Chisen ja Eliaksen välissä,
he pääsevät hiukan lähemmäksi toisiaan.
He alkavat hiukan luottaa toisiinsa. 



Sarja ei tarjoa pelkästään samaa mitä ensimäinen osa tarjoi. Toisen osan mukana tulee uusia jännittäviä hahmoja, jotkin niistä tuovat uusia puolia esiin Chisessä ja Eliaksessa. Uudet hahmot myös syventävät sarjan fantasiamaailmaa.


Kuten Velhon Morsiamen ensimmäisessä osassa, myös toisessa osassa käännös on todella hyvä. Käännös ei onnu runoissa ja jokaisen hahmon puhetyyli on säilytetty käännöksessäkin. Kirjoitusasusta voisi vielä kehua erikoisuutta; tavallisesti mangoissa teksti on isolla mutta Velhon Morsiamessa on myös pieniä kirjaimia. Tämä vaihdos on onnistunut erinomaisesti ja niin on painoskin. Harmaan eri sävyt erottuvat hyvin ja manga tuntuu muutenkin hyvältä kädessä eikä muste tartu käsiin. Myös kauniit värisivut on jätetty tallelle.

Varsinkin kappaleita erottavat kuvat ovat upeita

Piirustustyyli on yhtä kaunis kuin edellisessä osassa, ellei jopa kauniimpi. Tyyli on sulavaa alusta loppuun. Velhon Morsian on ehdottomasti yksi parhaimmista fantasiasarjoista, joita suomessa on julkaistu ja se on oma suosikkini!

-Patricia
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti