torstai 4. toukokuuta 2017

Velhon Morsian 3


Hinta: 6.90e
Tekijä: Kore Yamazaki
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 13+
Genre: Fantasia
Osa: 3/5+


Kuvaus: "Kun Chise haavoittuu, hurjistunut Elias muuttuu entistäkin pelottavammaksi. Arvoituksellinen Cartaphilus on silti vaarallinen vastustaja... Tässä kirjassa koetellaan velhouden rajoja, solmitaan uusia siteitä ja katsellaan ruusuja."



Kolmannen osan kansikuva antaa rauhallisen kuvan mangasta, mutta sisältö yllättää, sillä rauhallista se ei ole. Aikaisemmissa Velhon Morsiamen osissa ollaan lähinnä keskitetty Elias-velhoon ja hänen oppilaansa sekä morsiameen, Chiseen. Tämäkin osa alkaa päättäen edellisen osan cliffhangerin jossa tavataan kuolematon Cartaphilus, saadaan keijukoirasta Chiselle familiaari (lupaus jakaa toisen kanssa mm. aistit ja tunteet. Familiaarit auttavat "isäntiään" taioissa) ja nähdään Eliaksen hirviö-mode! Sen jälkeen tarina keskittyy toisiin hahmoihin. Vaikka yleensä tällaiset tarinat joissa ei keskitytä päähenkilöihin vaan sivuhenkilöihin, ovat mielestäni usein ärsyttäviä ja turhia, niin Velhon Morsiamessa ne ollaan saatu sovitettua tarinan täydellisesti. Ne ovat todella ihania, ja sopivat täydellisesti tarinaan. Vaikka tarina ei suoraan kerro Chisestä ja Eliaksesta, mikä tuo mukavaa vaihtelua, niissä selviää kuitenkin asioita molemmista.

Chise pelastaa Eliaksen Cartaphilukselta

Ensimmäisessä osassa Chise kävi Islannissa lohikäärmeiden luona, Siellä Chise todisti vanhan lohikäärmeen kuoleman, ja lohikäärmeeseen alkoi kasvaa puuta. Tässä osassa Chise palaa Islantiin hakemaan palan puuta taikasauvaansa kuolleesta lohikäärmeestä. Samalla saadaan tietää velhouden historiasta, ja Eliaksen menneisyydestä.

Chise yrittää leikata oksaa taikasauvaansa varten

 Tämän osan piirustustyyli on ihana, kuten aikaisemmissakin osissa, mutta muutostakin löytyy. Tässä on nimittäin käytetty paljon enemmän mustetta ja hahmojen piirtäminen on muuttunut aavistuksen verran. Tyyli on paljon tummempi ja synkempi kuin aikaisemmin, mikä sopii tähän osaan. Synkemmät kuvat luovat enemmän dramaattisuutta, ja lukija voi suorastaan elää kohtaukset.

Jotkut ovat saattaneet seurata Velhon Morsiamesta tehtyjä esi-osia, ja Velhon Morsiamesta tulee tämän vuoden lopulla animesovitus! Itse olen todella iloinen tästä uutisesta, sillä Velhon Morsian on nykyään yksi omista lempisarjoistani ja mangan lisäksi on ihanaa katsoa animeakin.

-Patricia
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti