torstai 3. elokuuta 2017

Poika ja peto



Hinta: 6,20e
Alkuteos: Mamoru Hosoda
Sarjakuva: Renji Asai
Suomentaja: Janne Mökkönen
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 10+
Genre: Seikkailu/Huumori
Osa: 1/4

Kuvaus: "Yksinäinen ja onneton ihmispoika Kyuta törmää rinnakkaismaailmassa asuvaan Kumatetsu-petoon. Heidän välilleen muodostuu opettajan ja oppilaan suhde sekä vähitellen myös myrskyisä ystävyys. Suuri seikkailu on edessä...
Perustuu samannimiseen animaatioelokuvaan!"

Mamoru Hosoda tunnetaan Summer Wars, Wolf Children (suom. Susilapset) ja The girl who leapt the time - elokuvista, joista kaksi edellä mainittua ovat saaneet myös suomenkielisen mangasovituksen. Nyt vuorossa on mangasovitus Hosodan uusimmasta elokuvasta, joka nähtiin viime vuonna myös Suomen valkokankailla. Hyvät lukijat, Tässä on Poika ja peto.

Tokion Shibujan kaduilla taivaltaa yksin jäänyt poika, Kyuta. Vanhempien menetys on tehnyt pojasta sulkeutuneen, eikä hän kaipaa muiden apua. Pian Kyuta eksyy vahingossa rinnakkaismaailmaan, Jutengaihin. Siellä hän päätyy karhumaisen pedon Kumatetsun oppilaaksi. Kyuta vastustaa vahvasti olemasta Kumatetsun oppilas, mutta Kumatetsu ei päästä Kyutaa helpolla, sillä hän tarvitsee oppilaan voittaakseen Juntengain hallitsija-tittelin.


Mangasovitus seuraa tarkasti Hosodan elokuvaa. Varsinkin Juntengain kiinnostavat elementit ovat säilyneet hyvin.  Juntengai on kuin kopio Tokion Shibujasta, mutta asukkaina ovat ihmisiä muistuttavat eläimet - eli niin sanotut pedot.



Mitään uutta mangasovitus ei tuo juonelle. Ensimmäinen pokkari tarjoaa ihan mukavaa luettavaa, mutta se ei jää mieleen sen erityisemmin. Asain jälki on siistiä, ja sitä on helppo seurata. Huumoria on ujutettu mukaan mukavasti hahmojen olemuksiin sekä ilmeisiin. Tämä on kiva asia, sillä virnistelevät hahmot tekevät sarjasta lämminhenkisen. Laadustakaan ei ole oikein moitittavaa; Suomennos ja painolaatu pelaavat hyvin. Plussaa tulee alussa oleville värisivuille sekä Susilapsien mangasovituksen tekijän tervehdys, joka löytyy lopusta.

Jos pidit susilapsista, mutta kaipasit enemmän toimintaa, on Poika ja peto tutustumisen arvoinen. Kasvutarina toiminnalla sekä lämminhenkisellä komedialla, tulee varmasti viihdyttämään kohderyhmäänsä.

-Satsu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti