maanantai 22. tammikuuta 2018

Prinsessa Sakura


Hinta: 6,90e
Tekijä: Arina Tanemura
Suomentaja:  Kim Sariola
Kustantaja: Sangatsu manga
Ikäsuositus: 11+
Genre: Shoujo/Fantasia/Seikkailu
Osa: 1/12

Kuvaus: "Huoletonta elämää viettänyt prinsessa Sakuraa odottaa järjestetty avioliitto kopealta vaikuttavan prinssi Ooran kanssa. Kun prinsessamme saa tietää, että mahdollisiin uravalintoihin kuuluu myös muinaisten hirviöiden tuhoaminen, niin jääkö kihlattu nielemään pölyä seikkailun kutsuessa?"

14-vuotiasta prinsessa Sakuraa odottaa järjestetty avioliitto prinssi Ooran kanssa. Avioliitto kuitenkin kaukaiselta tuntuvan prinssin kanssa kauhistuttaa kuitenkin Sakuraa. Hän haluaisi seurata omaa kohtaloaan mielummin, kuin kulkea hänelle järjestettyä reittiä. Kun lopulta hänelle selviää, että hän on prinsessa Kagujan lapsenlapsi, saa hän voimat muinaisten hirviöiden kukistamiseen. Mutta voiko Sakura toteuttaa omaa kohtaloaan vai onko hänen kohtalonsa jo tuhoon tuomittu?

Hyllyillä ei ole näkynyt vähän aikaan pitkää manga-sarjaa söpöillä jätti-silmillä. Arina Tanemura saattaakin olla tutttu nimi vanhemmille lukijoille, sillä häneltä on aiemmin suomennettu teokset  Time Stranger Kyoko, Fullmoon wo Sagashite ja Kamikaze Kaitou Jeanne. Nyt Tanemura tekee paluun Prinsessa Sakuralla, joka tuo mieleen jotain nostalgista, mutta samalla myös jotain uutta.




Tarinaltaan Prinsessa Sakura alkaa hieman jäykästi naiivin prinsessan valituksilla sekä mielialan vaihteluilla. Juonen langanpätkään päästään kuitenkin nopeasti kiinni Sakuran saadessaan voimansa.  Sarjan hahmoihin ei ehditä tutustumaan näin alussa kuin vain pinnalta, joten naiivilla prinsessalla sekä muilla hahmoilla on varmasti enemmän tarjottavaa jatkossa. Isointa muutosta odotan Sakuran sekä prinssi Ooran välillä, jonka suhde ei varmasti etene helpolla. Vaikeiden ihmissuhteiden lisäksi Sakuralla näyttäisi olevan kiire vielä hirviöjahdin parissa, joten sarja ei varmasti jää tylsäksi.




Prinsessa Sakura on taiteeltaan todella vakuuttava. Jokainen sivu on täyttä kaunista jälkeä, ettei enempää voi pyytääkkään. Tanemuran jäljestä huomaa tämän olevan  ammattilainen. Yksityiskohtaisilla kuvilla Tanemura onnistuu luomaan keskiaikaisen japanin sekä tuomaan hahmojen tunteet erinomaisesti.

Jos shoujo manga isoilla silmillä kammoksuttaa, saattaa tarttuminen ylisöpöön mangaan olla vaikeaa.  Muuten Prinsessa Sakura on ehdottomasti lukemisen arvoinen.

-Satsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti