lauantai 16. heinäkuuta 2016

Tokyo Ghoul, 2

Tokyo Ghoul, 2


Hinta: 6,90e
Tekijä: Sui Ishida
Suomentaja: Suvi Mäkelä
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 15+
Genre: Kauhu


Kuvaus: "Ghoulit elävät keskuudessamme. Niitä ei erota ihmisestä. Ne metsästävät meitä.
Ken Kanekin elämä tavallisena opiskelijana on historiaa. Nyt hän on puoliksi ihminen ja puoliksi ghouli, eikä elämä kahden yhteisön välissä ole helppoa, sillä myös ghouleja metsästetään."


Tokyo Ghoulin toisessa osassa Kaneki yrittää sopeutua elämään ghoulina ihmisten keskuudessa. Meno on ensimmäistä osaa rauhallisempi, paitsi erään nais-ghoulin kuolema. Osassa tavattiin uusia hahmoja, parhaiten mieleen jäi Uta, joka vaikuttaa mielenkiintoisimmalta.
       Uskon että nyt alkaa esivalmistelut johonkin suurempaan; sarjassa aletaan nyt tutustua päähenkilöön ja muihin tärkeisiin asioihin. Luulisin, että TGssä halutaan lukijan syventyvän ghoulien maailmaan, sympatisoidaan kovia kokeneita ihmisiä ja ghouleja. Ja kerrotaan, miksi ghoulienkin kaltaisten "hirviöiden" tulisi saada elää.
      Tämän osan suomennos oli hiukan pettymys. Ja itse bongasin pari kohtaa, joissa japanilaisia sanoja ei oltu suomennettu (tämä häiritsi hiukan, mutta ne eivät olleet itse tarinan kannalta tärkeitä (ehkä)).
     TGn piirrostyyli on välillä hiukan synkkä ja hieman sekava, mutta sopii sarjalle täydellisesti. Varsinkin maisemat ja rakennukset ovat upeita.

Arvosana: 8

P.S. olen matkoilla, eikä minulla ole läppäriä mukana. En voinut laittaa tähän postaukseen kuvia, laitan ne myöhemmin.

-Patricia
 

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti