lauantai 7. tammikuuta 2017

Velhon MorsianHinta: 6.90e
Tekijä: Kore Yamazaki
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 13+
Genre: Fantasia
Osa: 1/5+


Kuvaus: "Elämäänsä ja maailmaansa
 väsynyt nuori ihmistyttö. Keijujen ja
 henkien todellisuus, jonka vain harva 
näkee. Velho, joka ei kuulu täysin 
kumpaankaan. Kun kaksi erilaista 
sielua kohtaa, syntyy kiehtova tarina."

Velhon Morsian alkaa kun Hatori Chise, "Sleigh Beggyksi" kutsuttu tyttö huutokaupataan. Hänestä korkeimman tarjouksen tekee velho Elias Ainsworth. Chisestä tulee Eliaksen oppilas, mutta myös ylläykseksi paljastuu että hänestä tulee samalla morsian Eliakselle. 

Chise ja Elias esi-osassa 

Velhon Morsian voi olla tuttu jo joillekin; Crunchyroll toi viime syksynä esi-osan Chisen tulevista seikkailuista katsottavaksi. Jatkoa saa valitettavasti odottaa, mutta nyt suomennetun mangan ansiosta tarinaan on entistä helpompi tutustua. Velhon Morsiamen juoni on erittäin hyvin suunniteltu. Kaikki on mitoitettu niin että Chise, joka on nähnyt taikaolentoja koko pienen ikänsä, tutustuu taikaolentoihin kuin ensimmäistä kertaa lukijan kanssa samaan tahtiin. Mangassa Chise vieraileekin heti monissa paikoissa ja kartuttaa tietojaan taikaolennoista. Mutta vaikka tarina on hyvin luotu, ei sillä näy vielä olevan yhtä selkeää päämäärää. Vaikka Chise on päätynyt Eliaksen oppilaaksi ja morsioksi sekä oppii jatkuvasti uutta, Chise ei aluksi välitä mitä hänelle tapahtuu eikä muutenkaan ole erityisen kiinnostunut noidaksi oppimisesta. Mangan edetessä Chise alkaa huomaamaan että vihdoinkin joku välittää hänestä ja vihdoinkin hänellä on koti. Mangan edetessä Chise alkaa pikkuhiljaa muuttumaan, kasvattaa luonnettaan ja lopulta löytää sen, mitä haluaa elämällään tehdä. Mihin Chise ikinä päätykään, Elias on luvannut tukea Chisen päätöstä. Jää nähtäväksi, syntyykö kaksikon välille oikeaa romanssia. 

Piirrostustyyli Velhon  Morsiamessa on kaunista ja selkeää. Se ei ole liian monimutkaista, vaan tarpeen tullessa se mukautuu moneksi. Kore Yamazaki hallitsee hyvin fantasiahahmojen piirtämisen omalla tyylillään, sekä tunnelmalliset maisemat. Henkilöitä piirrettäessä tyyli saattaa heitellä pikkutarkasta pelkistettyyn. Jokaisella näistä on oma tarkoitus ja jokainen tyyli vaikuttaa tunnelman luomisessa. Mahtavan painolaadun ja suomennoksen ansiosta manga jättää mukavan lukukokemuksen. Myös alussa oleva värisivu tuo plussaa. 

Velhon Morsian sopii varttuneemmille lukijoille. Mytologiaa sekä taikuutta sisältävä manga on varmasti fantasian ystävien makuun.

Arvosana: 9 ½

-Patricia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti