lauantai 10. joulukuuta 2016

7 kuolemansyntiä

      


Hinta: Osat 1 ja 2 yhdessä 6,20e
Tekijä: Nakaba Suzuki
Suomentaja: Kim Sariola
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 12+
Genre: Fantasia/Toiminta
Osa: 1&2/13

Kuvaus: "Britannian kuningaskunnassa järjestystä pitävät yllä ihaillut pyhät ritarit. Lain väärällä puolella taas ovat "seitsämän kuolemansyntiä", pelätyt rikolliset. Mutta kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää! Nyt valtakunnan rauha on uhattuna, ja tarunhohtoista seitsikkoa tavoittelee joku muukin kuin lain koura...
Tervetuloa Villisian oluttupaan, paikkaan, josta seikkailu alkaa!"

"Seitsämän kuolemansyntiä" ovat Britannian kuningaskunnan pelätyimmät rikolliset. Heitä syytetään vallankaappaus yrityksestä ja heitä etsitään kuumeisesti. Kukaan ei kuitenkaan tiedä heidän olinpaikoistaan ja huhujen mukaan osa heistä olisi jopa kuollut.

Päähenkilö Meliodas on pieni ja lapselta näyttävä henkilö, joka pitää majataloa. Pian sinne kuitenkin ilmestyy Britannian kuningaskunnan prinsessa Elizabeth. Elizabeth on ottanut tehtäväkseen etsiä nämä seitsämän kuolemansyntiä pysäyttääkseen valtakuntaa hallitsevia pyhiä ritareita. Pyhät ritarit ovat kaapanneet vallan ja tehneet Britanniasta hirmuhallinnon. Pian Elizabeth saa kuitenkin tietää Meliodaksen oikean identiteetin - Hän on yksi kuolemansynneistä. Kun nämä henkilöt liittyvät yhteen etsiäkseen loputkin kuolemansynnit, syntyy vauhdikas seikkailu, jossa taistellaan kuningaskunnan ritareita vastaan sekä tavataan muita kuolemansyntejä.

7 kuolemansyntiä on vauhdikas manga, missä toiminta ja huumori pelaavat hyvin yhteen. Esimerkiksi se että Meliodas vilkuilee välillä Elizabethin hameen alle saa lukijan kikattamaan. Jos pieni perverssimäinen huumori ei ole kuitenkaan sinua varten, kannattaa jättää harkinnan varaan, sillä pervoutta riittää tässäkin sarjassa. Se kuitenkin viihdyttää mainiosti ja takaa varmat naurut lukijalle (siis niille jotka siitä tykkäävät). Pervous ei ole onneksi silti ainoa viihteenlähde, vaan myös hahmot keventävät tunnelmaa mukavasti. Esimerkiksi sarjan maskottina toimiva Meliodaksen lemmikkipossu Hawk hauskuuttaa lukijaa kommenteillaan.

Elizabethin hameen alle vilkuilu toimii suurena viihteenlähteenä.


Sarjan juonikin on kiinnostava ja koukuttava, eikä se tylsistytä lukijaa. Sarjasta tulee hiukan mieleen myös One Piece, sillä vauhdikkaan seikkailun ohella mukaan liittyy lisää matkaseuralaisia.
Myös se, että miljöönä toimii Iso-Britannia, tuo tarvittavaa tunnelmaa tälle fantasiatarinalle. Eurooppaan sijoitettu manga tuo myös vaihtelua, jos on seurannut aijemmin enemmän Edon aikakauteen sijoittuvia sarjoja.

Nakaba Suzukin jälki on taidokasta ja selkeää, mutta välillä hahmojen asennot menevät yliluonnollisuuksiin. Myös ruutujen koko on hiukan pienempää kuin muissa mangoissa. Se kuitenkin korostaa paremmin isoja toimintakohtauksia ja tekee niistä entistäkin dramaattisempia. Pienet ruudut voivat aluksi häiritä niitä, jotka ovat tottuneet isoihin ruutuihin, mutta niihin tottuu nopeasti.

Suosittelen kaikille toiminta- sekä fantasiasarjojen ystäville. Jos pikkari-vitsit eivät ole sinun juttusi, tämä ei ole tarkoitettu sinulle.

Sangatsu aikoo julkaista sarjan ensimmäisen juonikaaren, eli 13 osaa. Olisi mahtavaa jos sarjaa voitaisi jatkaa tulevaisuudessa hiukan pidemmälle, sillä näin upealle sarjalle löytyy varmasti ystäviä.

Arvosana: 10-

-Satsu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti