tiistai 15. marraskuuta 2016

Hopeasokerimestari ja musta keiju 1


Hinta: 6,20e
Sarjakuva: Alto Yukimura
Alkuteos: Miri Mikawa
Hahmoluonnokset: Aki
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 11+
Genre: Fantasia, shoujo
Osa: 1/2

Kuvaus: "Sokerityöläisten ammattikunta valmistaa hopeasokerista herkkuja, joiden sanotaan tuovan onnea ihmisille ja pidentävän keijujen elinikää. Nuori Ann on matkalla pääkaupungissa järjestettävään kilpailuun voittaakseen itselleen hopeasokerimestarin arvonimen. Turvaksi matkalle hän hankkii soturikeiju Scharin. Ann tahtoisi olla ennemmin ystävä kuin omistaja, mutta se on vaikeaa maailmassa jossa keijut on orjuutettu ihmisten palvelukseen..."Mangassa ihmiset orjuuttavat keijuja. Kaikkien mielestä tämä ei kuitenkaan ole oikein. Ihan mangan alussa kerrotaankin tarina, joka kuuluu näin...

"Kauan, kauan sitten... Maamme oli keijujen kuninkaan hallitsema, "kaikkein korkeimmalla sijaitseva valtakunta." Siitä tulee nimi Highland. Siihen aikaan ihmiset eivät edes osanneet käyttää tulta. Heillä ei ollut älyä eikä voimaa, ja keijut pitivät heitä orjinaan. Keijuja kiinnosti kaikki kaunis ja kaikki hauska. He elivät rauhassa vuosisatoja. mutta aikojen kuluessa ihmiset oppivat käyttämään tulta ja muutenkin kartuttivat viisauttaan. Ja viisisataa vuotta sitten... Ihmiset kapinoivat ja saivat vallan Highlandissa. Tilanne keikahti ympäri. Nyt he puolestaan alistivat keijut orjikseen..."

Mangan päähenkilönä on nuori, omien sanojensa mukaan aikuinen lain edessä, Ann. Ann ei pidä siitä että keijuja orjuutetaan, vaan tahtoisi olla näiden ystävä kuten äitinsäkin. Ann pelastaakin aika alussa pienen  keijun. Tämän jälkeen Ann suuntaa torille, jossa myydään keijuja ja potee omatunnon tuskia, sillä hän aikoo ostaa soturikeijun matkalleen turvaksi. Ann ei haluaisi tehdä niin, mutta hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa sillä matka on vaarallinen. Lopulta Ann päätyy ostamaan Schar-nimisen soturikeijun ja saa myyjältä Scharin siiven. Siivillä hallitaan ja orjuutetaan keijuja, sillä siivet ovat heille sydän. Ann kuitenkin lupaa että palauttaisi matkan jälkeen Scharille siipensä. Lisäksi Annin riesana on Jones, joka jatkuvasti kosiskelee häntä. Jonesin käytös herättääkin huomioita mangassa, ja on aika varmaa että Jones ei ole niin kiltti kuin miltä vaikuttaa. Hänellä saattaa olla joitain juonia tai suunnitelmia Annin varalle.

Jo kannesta voi päätellä, että Schar ja Ann alkavat pitämään toisistaan, mutta tässä osassa keskitytään vasta alkuun. Schar ei ole luottanut ihmisiin pitkään aikaan, mutta Ann, joka haluaa olla keijujen ystävä ja potee samaa tuskaa, mitä Schar on kokenut, saa Scharin muuttumaan pikkuhiljaa.

Mielestäni manga on kaunis ja surullinen, eikä se ei missään vaiheessa muutu liian vakavaksi. Muutamaa aukkoa juonessa lukuunottamatta nautin mangasta. Siinä on sopiva sekoitus romantiikkaa, ongelmia/vaaroja ja hahmojen menneisyyttä. Mangassa ei myöskään jäädä jahkailemaan liikaa.

Mangan piirustustyyli on aika perus shoujo-sarjalle, se on söpö ja perusjutut on piirretty hyvin mutta siihen se sitten jääkin. Hyvän suomennoksen avulla tätä on silti mukavalukea. Sanoisinkin, että tämä on kevyttä lukemista.

Suosittelisin mangaa niille jotka pitävät shoujo-mangasta.

Arvosana: 7

-Patricia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti