torstai 3. marraskuuta 2016

Sherlock 1 - Vaaleanpunainen kuolema

Hinta:6,20e
Käsikirjoitus: Steven Moffat, Mark Gatiss
Sarjakuva: Jay.
Suomentaja: Suvi Mäkelä
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 12+
Genre: dekkari
Osa: 1/3

Kuvaus: "Sherlock Holmes ja John Watson kohtaavat. Eksentrinen nero ja sodan kolhima lääkäri ryhtyvät selvittämään itsemurhien sarjaa. Pian he pääsevät armottoman tappajan jäljille..."


Sherlock vaalenpunainen kuolema -manga on mangasovitus BBC:n sarjan Sherlock Holmesin ensimmäisestä jaksosta. Dekkarien ynnä muiden mysteerien ystävänä tämä oli odotettu manga, minua erityisesti kiehtoo Sherlock Holmes -kirjat ja tämä on hyvä lisä niihin. Tässä kohtaa on hyvä mainita että sarja on sijoitettu (onnistuneesti) 21-vuosisadalle.
       
Manga lähtee käyntiin kun tutustutaan Watsoniin, Sherlockin tulevaan apuriin. Watson on ollut sodassa lääkärinä ja sai sodassa henkisen vamman, joka vaikuttaa myös fyysisesti. Watson käy kävelyllä ja tapaa vanhan tuttavansa, jonka kanssa alkaa jutella; Watson yrittää elää siviili-elämää ja tarvitsisi kämppäkaverin, sillä elinkustannukset ovat suuret Lontoossa. Watson kuitenkin epäröi, sillä ei usko että kukaan haluaisi hänestä kämppäkaveria. Tämän kuultuaan tuttava naurahtaa ja kertoo kuulleensa eräältä toiseltakin saman asian. Tämä eräs toinen on Holmes, Sherlock Holmes.

Mangan piirustustyyli on omaperäinen ja eroaa muista, hahmot näyttävät ihan TV-sarjan näyttelijöiltä! Tämä oli sekä hauska että hieno yllätys.  Alussa olevat värisivut ovat upeita ja luovat tunnelmaa (niissä on myös vihje mitä mangassa tulee tapahtumaan). Muuten piirustustyyli on aika vaalean sävyinen dekkariksi, toisaalta se sopii tarinalle. Myös pokkarin koko eroaa hiukan tavallisesta, sillä se on suurempi, mutta sitä ei edes huomaa lukiessa.

Manga seuraa tarkasti TV-sarjaa, muutamaa pientä yksityiskohtaa lukuunottamatta. Muuten manga on samanlainen kuin TV-sarja. Itse pidin enemmän mangasta, kuin sarjasta. Tämä kyllä vaihtelee jokaisella, mutta itseäni manga miellytti enemmän. Itse nautin mangasta paljon, sillä tarinaa oli hauska seurata, mutta mielestäni tämä osa kuitenkin keskittyi enemmänkin Sherlockin ja Watsonin tapaamiseen. Tässä osassa jännitys ja mysteerit jäivät vähälle, sekä murhaajaa on liian helppo selvittää (tai siis päätellä murhaajasta tietoja). Pidän eniten teoksista, joissa joutuu itse pähkäilemään ja miettimään oikeasti murhaajaa tai muita mysteerejä. Tätä mangaa on kylläkin mahtava seurata! 

Jos olet kiinnostunut dekkareista, mutta et jaksa katsoa televisiota tms, tai kenties et jaksa lukea romaaneja, tai vaikka olisit vannoutunut dekkareiden fani, on tästä hyvä aloittaa! Mangan ja rikossarjan risteyttäminen on johtanut upeaan lopputulokseen.

-Arvosana: 9+

-Patricia
      

2 kommenttia:

  1. On kyllä pakko sanoa että tarina on aivan jännittävä. Pidin Eniten siitä että hahmot näyttivät realistisimmilta

    VastaaPoista