maanantai 7. marraskuuta 2016

Lindbergh 1Hinta: 3,90e (Tutustumistarjous)
Tekijä: Ahndongshik
Suomentaja: Juha Mylläri
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 12+
Genre: Seikkailu/Fantasia
Osa: 1/8

Kuvaus: "Oletko koskaan haaveillut, että osaisit lentää?
Eristyneessä pikkuvaltiossa elävä Knit unelmoi lentämisestä. Tyrannimainen kuningas on kuitenkin kieltänyt sen jyrkästi. Eräänä päivänä maahan saapuu vaarallinen vieras, ja Knitin maailma avartuu peruuttamattomasti... "

Pikkuvaltio Eldurassa lentäminen on vakava rikos, sillä sen katsotaan loukkaavan Elduran kuningassukua. Tässä maassa asuu nuori Knit, joka on lentorikollisen poika. Isänsä kuolemasta riippumatta, Knit haaveilee samasta asiasta kuin hänen isänsä aikoinaan - lentämisestä. Eräänä päivänä Elduraan tippuu valtava lentokonetta muistuttava lisko sekä salaperäinen mies. Knit auttaa miestä piiloutumaan kuninkaan vihalta ja samalla hän saa kuulla mieheltä maasta, missä lentäminen on mahdollista. Yllätykseksi myös Knitin lemmikki Plamo paljastuu Lindberghiksi, eli lentoliskoksi. Knitin lentohimo alkaa kasvaa ja tästä alkavat Knitin lennokkaat seikkailut.

Lindbergh tarjoaa aivan ainutlaatuisen lukukokemuksen. Sen tarina on kiinnostava ja vauhdikas, eikä se jätä lukijaa kylmäksi. Oikeastaan se ei anna lukijalle lupaa irrottaa sitä hetkeksikään, ja lukijan on pakko ahmia se kerralla. Myös Ahdongshikin upean taidokas jälki tekee Lindberghistä aivan omanlaisensa. Sitä on helppo seurata, eikä se näytä liian sekavalta. Varsinkin hahmot ovat piirretty pienellä huumorilla, joka toisaalta tekee hahmoista uskottavia. Esimerkiksi Elduran kuninkaan ja prinssin samankaltainen ruma ulkonäkö sekä inhottava luonne saa lukijan suorastaan vihaamaan näitä.


                                           Elduran kuningas ja prinssi: kuin kaksi marjaa.

Erinomainen suomennos ja Sangatsun laadukas painolaatu tekevät lukemisesta miellyttävää. Pokkarin alussa oleva värisivu tuo plussaa. Mitään moitittavaa ei löydy. Aivan erinomainen aloitus sarjalle. Laadukas tarina ja laatu jää varmasti lukijan mieleen.

Arvosana: 10

-Satsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti