maanantai 27. maaliskuuta 2017

Ace - Musta Vaeltaja

 


Hinta: 6,20e
Tekijä: Kyoukorin
Suomentaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: Kaikenikäisille
Genre: eläimet, seikkailu
Osa: 1/4

Kuvaus: "Ace-kissa on kovapintainen katujen kasvatti, joka vaeltaa pitkin maita ja mantuja, seikkailusta toiseen. Matkoillaan Ace kohtaa kaikenlaista väkeä, sekä lajitovereitaan että ihmisiä. Jälkimmäisiä kohtaan se tuntee tervettä epäluuloisuutta, sillä ihmisiin luottavalle käy joskus karvaasti... Mutta aito ystävyys ei tunne rajoja!"

Ace on luja ja vapaa kulkukissa, joka ei kaipaa ihmisten apua. Suuri epäluottamus ihmisiä kohtaan johtuu Acen kovasta lapsuudesta, mitä Ace tuskin unohtaa. Ace kulkee seikkailusta toiseen, joiden aikana hän tapaa muita kissoja mutta myös ihmisiä. Kaikki ihmiset eivät suinkaan ole pahoja ja välillä Ace joutuukin pohtimaan uudestaan luottamusta ihmisiä kohtaan. Ace ei kuitenkaan tahdo niellä helposti ylpeyttään ja hän yrittää parhaansa mukaan vältellä ihmisiä. Se ei silti ole helppoa, koska Ace joutuu usein ihmisten auttamaksi.

Sarjalla ei ole itsessään mitään tarkkaa juonta, vaan pokkari koostuu Acen erilaisista seikkailuista. Pidin erityisesti siitä, että jokaisessa tarinassa käsiteltiin jotain tärkeää aihetta kuten luottamusta ja rohkeutta. Ennen kaikkea ystävyys tulee esiin jokaisessa tarinassa - Ace auttaa aina uusia ystäviään voittamaan heikkoutensa.


Kyoukorin hallitsee hyvin kissat ja niiden ilmeet, vaikka välillä ne taipuvat epäkissamaisiksi. Kyoukorinin ihmiset ja tausta taas näyttävät hiukan nopeasti hutaistuilta, eivätkä mittasuhteet mene aina oikein. Tyhjää tilaa jää runsaasti mutta muuten Kyoukorin jälki on melko simppeliä. Painomustetta on käytetty sen verran, että se tarttuu sormenpäihin. Varsinkin Acessa musteen käyttö vaihtelee; välillä Ace on niin musta, ettei hänen ilmettä näkynyt hyvin. Välillä Ace taas on tavallista vaaleampi, mikä toisaalta toi kasvojenilmeet paremmin esille.

Eläinfaneille ja varsinkin kissaihmisille Ace on tutustumisen arvoinen sarja. Se ei ehkä yllä ihan muihin kissamangoihin kuten Chi´s sweet homeen ja Neiti Koumeen söpöydellään, mutta sillä on ainakin enemmän nopeatempoisia seikkailuja.

Arvosana: 7 1/2

-Satsu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti