lauantai 22. huhtikuuta 2017

Anime-elokuva: Your name

Mikä sinun nimesi olikaan?


Julkaistu: 26.8.2016
Ohjaaja: Makoto Shinkai
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Kesto: 1h 46min
Pääosissa: Ryunosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi

Elokuva kertoo pikkukaupungissa elävästä Mitsuhasta ja Tokiolaisesta Taki-pojasta, jotka vaihtavat uniensa aikana kehojaan. Mitsuha on tyttö, joka on pitkästyny pikkukaupungin elämään. Hän toivoo olevansa komea Tokiossa asuva poika. Eräänä päivänä hän herääkin oikeasti Takin kehossa ja Taki Mitsukin. Molemmat aluksi luulevat että kyseessä on pelkkää unta. Hämmennyksen ja pienten kommellusten jälkeen he kuitenkin tajuavat kokemuksiensa olevan totta. He alkavat jättämään viestejä toisilleen sekä puuttumaan toistensa elämiin; Mitsuki auttaa Takia kehittämään ihmissuhteita ja Taki tekee Mitsukista suositun koulussa. Pian kuitenkin vaihdokset loppuvat, aikatasot sekoittuvat ja komeetta alkaa lähestyä Japania..

Elokuva perustuu ohjaajansa Makoto Shinkainin novelliin ja se yllätti suuresti koko elokuva-alan. Your name ihastutti ensin japanilaisia nuoria, sen jälkeen myös muuta maailmaa. Lyhyessä ajassa elokuva on ohittanut Hayao Miyazakin Henkien kätkeämät elokuvan ja noussut maailman kaikkien aikojen katsotuimmaksi anime-elokuvaksi. Rajoja rikkova elokuva on saanut paljon kehuja ja suosiota ympäri maailmaa.

Your name on visuaalisesti kaunis ja kiehtova. Se käsittelee hyvin toisen kaipaamista niin huumorilla kuin hiljaisillakin kohdilla. Hiljalleen syntyvää romanttiikkaa hahmojen väillä on ihana seurata, eikä loppua kohdin kyyneleitä pysty pidättelemään. Radwimpsin säveltämät kappaleet tuovat sopivaa tunnelmaa elokuvaan ja niitä on mukava fiilistellä myös jälkeenpäin. Pidin varsinkin rauhallisen energisestä Zen Zen Zense - kappaleesta. Henkilökohtaisesti elokuva on minun parhaimpien anime-elokuvien joukossa, joita olen koskaan nähnyt. En uskalla silti sanoa että elokuva yltää aivan chiblin legendaariselle tasolle, vaikka se ohittikin Henkien kätkemät katsojaluvuillaan. Elokuvan suomenkielinen perus käännös-tekstitykset on yritetty vastaamaan hahmojen murretta japanin kielessä ihan hyvin. Se kuitenkin väillä ontuu, eikä sovi välillä henkilölle.

Suosittelen Your name - elokuvaa lämpimästi kaikille. Se ihastuttaa katsojansa heti alusta alkaen ja tuskin pettää katsojansa. Innokkaimpien fanien odotus tuskin kuitenkin loppuu, sillä Sangatsu Manga aikoo julkaista elokuvan mangasovituksen syksyllä.

Arvosana: 10

-Satsu



6 kommenttia:

  1. Kävin juuri katsomassa kyseisen elokuvan :33 Oli kyllä aivan ihana!! <3

    VastaaPoista
  2. Juu kävin myös itsekin katsomassa sitä ja se oli kyllä upeasti ja harkitusti tehty elokuva minä aloin kyllä hieman itkeä koska se oli niin henkeä salpaava elokuva toivottavasti tämmöisiä tehtäisiin lisääkin minä ainakin toivoisin sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kyseessä on todellakin hyvin ja harkitusti tehty elokuva joka sai jopa minut nyyhkyttämään. Lisää saisi minunkin puolesta tulla...vaikka heti!

      -Satsu

      Poista
  3. Nautin kyseisestä leffasta todella paljon. Elokuvan näin jo aikaisemmi mutta nyt on pakko mennä katsomaan uudestaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin nyt tekee mieli mennä katsomaan uusiksi D: Jos dvd tulee, minun on kyllä pakko hankkia se hyllyyni.

      -Satsu

      Poista