tiistai 3. lokakuuta 2017

Kuinka maailma pelastetaan


Hinta: 6,20e
Tarina: Shigahaku
Taide: Ryu Usui
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Punainen Jättiläinen
Ikäsuositus: 14+
Genre: Huumori
Osa: 1/2

Kuvaus: "Tsukiyoda Sadame tulee sattumalta vedetyksi mukaan harvojen ja valittujen joukkoon, pelastamaan Maata salaperäiseltä uhalta. Kunnianhimoiselle nuorukaiselle tilaisuus on liian hyvä ohitettavaksi. Mutta tapa, jolla tätä sankarintyötä suoritetaan, ei ole ihan sitä mitä voisi odottaa..."

Päähenkilö Sadame on kunnianhimoinen nuorukainen, joka täydellisyydellään haluaa olla muiden yläpuolella. Eräänä päivänä hän törmää omituiseen vanhukseen, joka kertoo kuuluvansa maailman pelastajiin. Pelastajat ovat valittuja tyyppejä, jotka tekevät tehtäviä estääkseen maailman tuhoutumisen. Aluksi Sadame pitää vanhusta pelkkänä sairaana pilana, ja hänellä kestääkin kauan sisäistää pelastajien olevan totta. Pian pelastajan titteli siirtyykin Sadamelle, mutta työssä on myös omat riskinsä; koko Sadamen maine on vaakalaudalla, sillä tehtävät ovat kieroja ja noloja.


Kuinka maailma pelastetaan on vauhdikas manga pikkuhousu-huumorilla, joka viihdyttää lukijaa mukavasti. Tarina etenee nopeasti, pyörien pervo-vitseissä. Tapahtumat etenevät nopeasti, mutta lukija pysyy kärryillä koko ajan. Tarinaa ei kannata lukea tosissaan, sillä tarinan ylidramatisoidut kohtaukset ovat toinen toistaan sekopäisiä. Manga viihdyttää varmasti, sillä Sadamen epätoivoisia tehtävien suorituksia on hauska seurata.

Tarina keskittyy pääosin Sadameen, joka tuo mieleen Light-päähenkilön (Raito) Death Notesta. Sadamen parrasvalo koko sarjan aikana tuo ylidramaattisuutta, joka keskittyy pääasiassa Sadamen motiiveihin.  Tämä on hiukan harmillista, sillä muut hahmot pysyvät vain "tehtävien kohteina", eikä niihin ehdi tutustua sen enempää.


Usuin taide on  taidokasta, mutta samalla melko simppeliä, eikä jää erityisesti mieleen. Vaikka kannesta huomaakin jo pervomaisen viitteen, ei fanserve mene kosteaa paitaa pidemmälle. Todella kepeä manga tuo piristystä päivään, ja muistuttaaa, ettei kannata ottaa kaikkea liian tosissaan, vaan kannattaa nauttia siihen asti kunnes pelastajat epäonnistuvat.

-Satsu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti