keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Prinsessa Sakura 2

Prinsessan seikkailut jatkuu...


Hinta: 6,20 e
Tekijä: Arina Tanemura
Suomentaja:  Kim Sariola
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 11+
Genre: Shoujo/Fantasia/Seikkailu
Osa: 2/12

Kuvaus: " Prinsessa Sakura aloittelee uraansa kuolemattomana hirviöiden metsästäjänä uuden ystävänsä Kohakun kanssa. Tosin nyt Sakuraa itseään metsästää hirviönä hänen kihlattunsa prinssi Oora, joka myöskin omaa yllättävän hirviömäisiä kykyjä. Prinssin tähtäimessä on Sakuran taikamiekka, jolla voi surmata kuolemattomien hirviöiden lisäksi myös tarinamme sankarittaren..."

Sakura on päättänyt taistella muinaisia hirviöitä vastaan, ja tähän tarkoitukseen hänellä on henkimiekka Chizakura. Tällä miekalla voi kuitenkin tappaa myös kuolemattomaksi osoittautuneen päähenkilömme Sakuran, sillä hänkin on periaatteessa kotoisin henkimaailmasta. Tämä miekka joutuu prinssi Ooran tähtäimeen sillä hän pitää hirviön maineeseen noussutta Sakuraa vaarallisena.

Prinsessa Sakura lähtee kunnolla käyntiin toisessa osassa. Tässä osassa vastataan joihinkin edellisen osan mysteereihin, mutta joistakin asioista on käyty vain pinnalta ja niihin tullaan vielä syventymään lisää. Itseäni kiinnostaa varsinkin prinsessamme "hirviö-mode", joka aktivoituu Aoba-prinssin puhaltaessa taikapilliin. Tämä hirviö-muoto varmasti tulee esille myös jatkossa, ja siihen kätkeytyy varmasti joitakin yllätyksiä tai kehitystä. Olisi kiinnostavaa saada tietää mitä Sakuran voimien takana todella piilee.

Sivuhahmojen määrä kasvaa Sakuran saadessa kavereikseen uskollisen mutta kömpelön ninja-tytön Kohakun sekä tämän sammakoksi muuttuneen ystävän Hayaten. Uusien ystävien lisäksi, Sakurasta ja Aobasta nähdään uusia puolia, sekä hahmojen väliset suhteet syvenevät. Sakuraa vieläkin hallitsee hänen äkkipikaiset tunnevaihtelut varsinkin kihlattunsa Aobaa kohtaan. Myös selviää, että Aoballakin on tunteita Sakuraa kohtaan. Hän ei kuitenkaan ole ainoa, joka Sakurasta näyttäisi olevan kiinnostunut, vaan kuvioihin astuu myös kruununprinssi Fujimurasaki, ja näin kilpailu prinssien välillä Sakurasta on alkanut.





Tanemuran jälki pysyy samana, eikä siitä löydy moitittavaa, paitsi jos ei pidä isosilmäisistä hahmoista. Hahmot ovat piirretty tarkasti isoine silmineen sekä pitkine hiuksineen eikä raastereita olla säästelty. Myös maisemat ovat todella pikkutarkkoja ja kauniita, varsinkin koko sivun vievät suuret kuvat ovat henkeäsalpaavia.





Vaikka Prinsessa Sakura pääsi vauhtiin tässä osassa, jää se vielä aika sarjaa pohjustavaksi osaksi. Se on kuitenkin osoittanut potentiaaliaan todella hyvänä sarjana sen rikkailla hahmoillaan, joilla on varmasti vielä paljon tarjottavaa sarjalle. 12-osainen sarja on muutenkin vasta aluillaan, että jos ensimmäiseen pokkariin ei ehtinyt tarttua, niin nyt olisi sen hetki.


- Satsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti