lauantai 20. lokakuuta 2018

POISSA ~ Erased


Hinta: 6,20e
Sarjakuva: Kei Sanbe
Suomentaja: Taavi Suhonen
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 14
Genre: Jännitys
Osa: 1/9

Kuvaus: "Voiko menneisyyttä muuttaa?
Satoru on 29-vuotias, heikosti menestyvä sarjakuvantekijä, joka elättää itsensä pitsalähettinä. Vähitellen haaveistaan luopumassa oleva mies eroaa monista kaltaisistaan yhdessä asiassa: Jostain syystä hän joutuu toisinaan elämään uudelleen saman hetken. Silloin ympäristössä on yleensä jotakin vialla, ja Satoru pääsee takaisin normaaliin ajan virtaan korjaamalla tilanteen. Erityinen lahja on silti hänelle vain kiusa - kunnes lapsuuden synkät kokemukset palaavat kummittelemaan nykyhetkeen..."


Nimellä Boku dake ga inai machi tai Erased monelle tuttu manga ja anime ovat nousseet klassikoksi lyhyessä ajassa, ja viimein se ollaan saatu Suomeksi! Pakko sanoa että tätä on odotettu.

Sarjakuvantekijäksi ei-enää-niin-nuori Satoru Fujinuma on jo debutoinnut ensimmäisen sarjakuvansa, eikä uusille tunnu löytyvän kysyntää. Satoru työskentelee pitsalähettinä, ja kun elämä vaikuttaa olevan samaa tuttua harmaata, Satoru palaa ajassa taaksepäin. Tässä ei ole Satorulle mitään uutta, mutta kun Satoru pelastaa muita hän joutuu samalla itse onnettomuuteen, ja tutustuu työtoveriinsa Katagiriin. Pian heistä tulee ystäviä.


Satoru ei koe erityisen lahjansa olevan hyödyksi lainkaan, pikemminkin päinvastoin. Onnettomuuden jälkeen Satorun äiti muuttaa joksikin aikaa Satorun luo asumaan, mistä Satoru ei liiemin pidä. Hänen lapsuutensa on jäänyt hieman hämäräksi, sillä hänen mielensä on sulkenut ikävät tapahtumat osittain pois. Satorun lapsuudessa oli lasten murhaaja vapaalla, ja tämä tapahtuma tuntuu määrittäneen Satorun elämän. Kuitenkin Satorun äidin murhan jälkeen Satorun erityislahja antaa tälle mahdollisuuden korjata lapsuuden lastenmurhaus-kierteen, Satorun suhteen äitiinsä ja Satorun elämän.
Satoru palaa ajassa taaksepäin

Mangan piirustustyyli poikkeaa perustyylistä johon suoraan sanoen jo kyllästyttää, ja on mukavaa nähdä hieman erilaista vaihteeksi. Kei Sanbe piirtää vahvalla, kenties jopa hieman karkealla tyylillä, mutta tyyli sopii sarjaan ja tukee tunnelmaa. Juuri täydellinen tyyli tämmöselle mysteerisarjalle, ei oo kuitenkaa liian synkkä saati vakava. Alun värisivut ovat taitavasti tehtyjä ja erityisesti maisemakuva on kaunis ja tunteikas. Enempää ei voi toivoa.

Suosittelen mangaa kaikille jotka kaipaavat jännitystä tai mysteerejä, Poissa on nimittäin yksi parhaimmista mysteerisarjoista joihin olen törmännyt. Se ei kaadu yleisiin virheisiin tässä kategoriassa; sarja ei keskity ylimääräisyyksiin, mutta ei kadota tunnelmaa missään vaiheessa. Eikä murhaajan arvaaminen ole tehty liian helpoksi, muttei myöskään mahdottomaksi. Teos myös säilyttää sielunsa ja sanomansa koukuttavasti koko sarjan ajan. On nimittäin niin hyvä sarja että vaikka on sen aikaisemmin englanniksi hankkinutkin, niin haluan lukea sen vielä suomeksi!
Manga sopii kyllä muillekkin kuin jännityksen hakijoille, sillä siihen sisältyy draamaakin....

Poissa on täydellinen sarja aloittaa syksy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti