tiistai 31. heinäkuuta 2018

Gabriel Drop-out

Hinta: 6,20e
Tekijä: Ukami
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Sangatsu manga
Genre: komedia
Osia: 1/5

Kuvaus: "Ei ole helppoa olla Taivaan lähettiläs, kun mieli tekisi keskittyä nettipeleihin! Nuori enkeli Gabriel, ystävien kesken Gabi, on tullut Maan päälle oppimaan lisää ihmisistä, jotta osaisi auttaa ja johdattaa heitä. Mutta ihmisten huvitukset kiinnostavat heitä itseään enemmän... Gabin lisäksi tutustumme kilttiin ja avuliaaseen demoni Vignetteen ja muihin persoonallisiin Taivaan ja Hornan edustajiin."

Gabriel on Enkeliakatemian mallioppilas ja vasta valmistunut. Hän pääsee aloittamaan innokkaana enkelin työt, eli ihmisiin tutustuminen koulussa sekä myöhemmin heidän auttaminen kaidalle polulle. Innokas työmotivaatio kuitenkin katoaa nopeasti, Gabrielin jäädessään koukkuun ihmisten keksimiin huvituksiin.  Langenneena peleihin, Gabriel ei enää jaksa siivoa huonettaan eikä edes käydä koulua!


Kun tarinamme päähenkilö on muuttunut laiskaksi ja mitään saamattomaksi vätykseksi, kuvioihin mukaan tulee demoni Vignette, suoraan helvetistä! Mutta Vignette ei olekaan mitään mitä demonista luulisi; hän on  kiltti, vastuuntuntoinen ja avulias. Tämä tuo sarjaan potkua, sillä vaikka Vignette yrittää olla pahis ja tekee pikkuisia "pahantekojaan", on Gabriel tätä monin kerroin pahempi. Kuitenkin vastuuntuntoinen Vignette saa Gabrielin menemään kouluun. Koulussa tutustutaan myös toiseen enkeliin, mutta hänkään ei ole lähelläkään enkeliä. Hahmojen ristiin menevät roolit ja luonteet toimivatkin suurilta osin mangan isoimpana vitsinä.


Manga seuraa siis demonimaista enkeli Gabrielia ja tämän ystäviä lähinnä taivaasta ja helvetistä, saa nähdä tuleeko jatkossa uusia tuttavuuksia myös Maasta! Keveä tarina söpöllä tyylillä varmasti tulee olemaan niitten mieleen, jotka söpöilystä pitävät. Mangasta on tehty myös anime sovitus.

-Patricia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti