keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Akame, 1

Akame, 1


Hinta: 6,20e
Tekijä: Yoshihiro Takahashi
Suomentaja: Juha Mylläri
Kustantaja: Punainen jättiläinen
Ikäsuositus: 13+
Genre: toiminta

Kuvaus: "Ouun armeijan sotureista älykkäimpiä ja arvokkaimpia on taistelutaitojen mestari ja Igan muinaisten shinobikoirien jälkeläinen, Akame. Tämä on hänen sukunsa verinen historia."



Yoshihiro Takahashin Hopeanuoli on varmasti monille suomalaisille tuttu. Viiden mangan pituinen Akame kertoo Hopeanuolesta tutun Akamen tarinaa, ja Igan ja Kougan  menneisyyttä.
    Akamen alussa kerrotaan ensin hiukan taustaa, mutta itse tarina alkaa kun Akamen esi-isä Hakutaka syntyy. Se on erilainen kuin muut pennut, sillä sen turkki on valkoinen eikä siksi kelpaa ganiniksi, sillä ganinien on voitava liikkua hämärässä huomaamatta. Mutta pentu kuitenkin säästetään.
    Vaikka Hakutaka tulee olemaan mangassa vielä tärkeä, ensimmäisessä osassa tapahtuu paljon muutakin. Igan johtajat alkavat huomata että jotakin on vialla...Igan liittolainen Kouga suunnittelee petosta Igaa vastaan. Ensimmäinen osa päättyy, kun Iga valmistautuu sotaan Kougaa vastaan.
    Mangan piirrostyyli on mielestäni hieno ja selkeä. Pidin erityisesti alussa olevista värisivuista ja taistelukohtauksista, ne olivat upeita ja kekseliäitä. Minua jäi kuitenkin harmittamaan se, ettei itse Akame esiintynyt vielä ensimmäisessä osassa, paitsi ihan alussa ennen kuin itse tarina alkaa.

Suosittelen mangaa Ginga-faneille.

Arvosana: 8½

-Patricia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti