lauantai 13. huhtikuuta 2019

My Hero Academia


Hinta: 6,20e
Sarjakuva: Kohei Horikoshi
Suomentaja: Antti Valkama
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 11+
Genre: Seikkailu
Osa: 1&2  /18+

Kuvaus: "Maailmassa, jossa erilaiset supervoimat ovat arkea, niitä vailla oleva Izuku on poikkeustapaus. Siitä huolimatta hän haaveilee pääsevänsä sankarien joukkoon. Eräänä päivänä nuorukainen kohtaa All Mightin, sankareista suurimman, ja pääsee osalliseksi tämän salaisuudesta. Suuri seikkailu voi alkaa!"

My Hero Academia on varmasti osunut monenkin korvaan aikaisemmin, mutten itse en ollut ehtinyt perehtymään sarjaan sen kummemmin. Tietenkin, sarja oli aina minun "tutustun sitten kun on aikaa" - listallani, mutta tilaisuutta ei oikein koskaan tullut. Nyt tuli ja ymmärsin vihdoin sarjan suuren suosion. Jos rehellisiä ollaan, tykästyin sarjaan aivan valtavasti jo ensimmäisen pokkarin jälkeen.

Manga keskittyy 14-vuotiaaseen Midoriyaan, joka on unelmoinut sankarin urasta jo pienestä pitäen. Valitettavasti Midoriya on oikuton, eli häneltä puuttuu niin sanottu supersankari voima, joka kaikilla muilla on. Eräänä päivänä hän kuitenkin tapaa suuren sankarin All Mightyn, joka antaa voimansa tälle. Periksiantamattomuus viekin Midoriyan kohti Supersankari akatemiaa, missä sitten koulutus todelliseksi sankariksi alkaa.My Hero Academia on kunnon toiminta sarja hyvällä huumorilla. Mukana on niin koulu-elämä huumoria, kuin persoonallisia henkilöhahmoja. Mikä ei olisi hullumpaa kuin sankari-alokas joka ampuu laser-sädettä omasta navasta tai yli-vahva sankari, jonka todellinen olemus onkin verta yskivä ruipelo.


Toimintaa on koko ajan, eikä sarjassa ole niin sanottuja tylsiä kohtia. Jännitystä rakennetaan jo heti sarjan alussa Midoriyan ja tämän kiusaaja Bakugon vastakkainasettelulla, mikä kasvaa molempien päästyä samaan sankari opistoon, vieläpä samalle luokalle! Kun kuvioihin astuu myös pian pahiksia, on sarjan jännitteet jo aivan toista luokkaa.Kohein tyyli on vahvaa, taidokasta ja jopa omaperäistä. Tämä erottaakin sarjan selkeästi muista sarjoista, mitä olen ennen lukenut. Suomennos pelittää myös hyvin. Painolaadussakaan ei ole valitettavaa, vaikka mustetta jääkin sormenpäihin.

My Hero Academia kieltämättä vuoden kuumin julkaisu, mikää näkyykin sen valtavasta suosiosta. Suosittelen sarjaa lämpimästi kaikille, niin sarjan aikaisemmille faneille, jotka eivät välttämättä ole vielä tutustuneet itse mangaan, kuin uusille lukijoille.  Tämän parissa viihtyy varmasti kaikki.

- Satsu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti