keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Kun jälleensynnyin hirviönä 1









Luoja: FUSE
Sarjakuva: Taiki Kawakami
Hahmosuunnittelu: Mitz Vah
Suomentaja: Kim Sariola
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 12+
Genre: Fantasia
Osa: 1/12+




Kuvaus: "Mikamilla ei mene hyvin. Keski-ikä häämöttää, työelämä tökkii, eikä tyttöystävästä ole tietoakaan. Sitten hän vielä kuolee yllättäen. Hämmästyksekseen hän havaitsee jälleensyntyneensä unelmiensa fantasiaroolipelimaailmaan... jonkinlaisena limaolentona. Jatkuuko velhojen ja ritarien valtakausi, vai onko aika kypsä uudenlaiselle sankarille?"



Mikami ennen...


Kun jälleensynnyin hirviönä -mangassa salaryman Mikami on elänyt elämänsä 37 vuotta "tuiki tavallista ja tylsää elämää" neitsyenä. Kuolinhetkellään tämä pohtii internetin myyttiä, jossa 30-vuotiaaksi asti neitsyenä elänyt syntyy velhoksi seuraavassa elämässään. Tämä käy toteen Mikamin kohdalla. Tavallaan. Mikami herää toisessa maailmassa limana ja tarina alkaa.


...ja jälkeen! Limana Mikami käyttää nimeä Rimuru.


Ensimmäinen osa keskittyy lähinnä Mikamin lima-elämään sopeutumiseen, uuden maailman tutkimisemiseen, sekä uusien kykyjen saavuttamiseen ja yhteyksien luomiseen. Lima-Mikamin eloa ja edistystä uudessa maailmassa on viihdyttävä seurata. Eritoten Mikamin uudet kyvyt ja vaikutus ympäristöönsä vievät lukijan mennessään, eikä fan serviceä ole unohdettu.


Sokeana limana Mikami viettää aikansa syöden erilaisia kasveja.

Lima-Mikami syntyy sokeana limana, ainoana aistinaan vain tunto, ja mangassa tämä on tunnelmallisesti piirretty. Lukija voi mielessään tuntea miltä liikkuminen ja kasvien sulattelu voi tuntua sokeana slimina. Mikami on strateginen, mikä ilahduttaa lukijaa. Mikami auttaa muita hahmoja saadakseen liittolaisia, kuitenkin pysyen erossa turhasta vaarasta.



Taiki Kawakimin jälki on selkeää ja kaunista katseltavaa. Mangan mukana tulevat värisivut ovat upeita ja hauska lisä. Käännös tuntuu luontevalta ja mangaan syventyy helposti. Pokkari on perus hyvälaatuinen, vaikka mustetta saattaakin tarttua sormille. Kaikin puolin teos on yhtenäinen ja mielekäs lukukokemus. Sarja on ollut suosittu, ja siitä on myös ilmestynyt aikaisemmin anime ja toinen kausi tulossa 2020 syksyllä. Anime löytyy muun muassa crunchyrollista.

Suosittelen mangaa fantasian ystäville! Manga yhdistää niin hiisiä kuin lohikärmeitä, vanhan englantalaisen kylän kaltaiseen ympäristöön ja Mikamin toiminta fantasiamaailmassa koukuttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti